1968 Bistro

Advertisement

將軍澳的朋友有口福啦!1968 Bistro本身第一間店舖位於深水埗汝州街,現在開多一間在將軍澳尚德商場,所有的最受歡迎招牌菜式這裡都有齊!簡直是不可以錯過同辜負的美食!

餐廳雖然位於商場裡面,但是為開放式設計,有種戶外餐廳的感覺,打卡都好正呀!同班friend一齊去食,我們點了所有招牌菜式。

香脆的蒜蓉包,配上好新鮮好有海鮮味的海龍王湯,裡面放了大蝦同青口,簡直正!而斧頭扒足足有我的手加上手臂那麼長,五成熟食落剛剛好,又有肉汁又有口感、加上香濃牛肉味,好正!汁燒牛脷好煙韌,口感剛剛好。另外,我最鍾意食就是廚師特別炮製的白酒牛油汁炒蜆,汁香濃美味,配上蒜蓉包更好味。至於「墨西哥牛油果醬薄餅」,自己平時偏愛香脆薄批,這款適合我的口味,加上幾道菜都是肉,搭配素食薄餅可以調和一下味蕾,一口肉、一口脆脆薄餅,美味極致。

其實所有餐都非常街坊價,好實惠,這個價錢食到如此美味高質素的西餐,超值!

斧頭扒 $788
汁燒牛脷 $46
脆炸魷魚圈 $48
墨西哥牛油果醬薄餅 $92
意大利烙飯配烤鮮蝦 $108
龍蝦汁海鮮意大利粉 $128
白酒牛油汁炒蜆 $72
海龍王湯 $78  蒜蓉包 free

新店地址:將軍澳唐明街2號尚德商場1字樓102號舖
Advertisement